computer met scherm afbeeldingen

Let hierop bij het laten maken van een website!

Let hierop bij het laten maken van een website!

computer met scherm afbeeldingen

Wil je een website laten maken maar weet je nog niet goed hoe dit in z’n werk gaat en waar je op moet letten? Na het lezen van dit artikel weet je dat wel! Een website laten maken is vaak een aardige investering en je wilt natuurlijk wel dat je dit terugverdient door middel van een goede website. In dit artikel lees je hier meer over.

Communicatie

Het klinkt misschien als een logisch iets maar het is belangrijk om goed in contact komt en blijft met de website bouwer. Dit is natuurlijk handig voor tijdens het proces van het ‘bouwen’ van de website maar ook zeker voor na de oplevering van de website. Degene die de website heeft gebouwd kent natuurlijk jouw website het beste en het is daarom fijn als je weet dat je bij hem of haar terecht kan als er in de toekomst dingen zijn die toch niet optimaal werken of als er bepaalde elementen aangepast moeten worden.

Het doel van de website

Bedenk voordat je de website gaat laten bouwen goed wat het doel van deze website is en zit dit ook vast. Alle websites hebben een doel, het is niet alleen maar een visitekaartje. Een webshop heeft als doel natuurlijk zo veel mogelijk verkopen terwijl bij een online marketing bureau het doel een offerteaanvraag kan zijn. Als dat doel bereikt is, wordt er conversie gescoord. Beschrijf het doel van de website in een voorstadium zodat de website maker hier rekening mee kan houden gedurende de bouw. Hierdoor kan je later terugkijken en/of controleren of de nieuwe website is geworden wat je van te voren voor ogen had. De website zal uiteindelijk draaien om het behalen van deze doelen, hier moet dan ook alles ondergeschikt aan zijn. 

Denk ook goed na aan wat er allemaal voor functionaliteiten op de website moeten komen en wat je graag zelf zou willen beheren. Denk aan het plaatsen van foto’s, artikelen en het reageren op nieuwsberichten.