Google Cloud werkt samen met SAP om cloudgebaseerde zakelijke migraties te versnellen

Google Cloud en SAP werken samen om organisaties te helpen die hun belangrijke bedrijfssystemen naar een cloudgebaseerde omgeving willen verplaatsen. In een aankondiging die donderdag werd vrijgegeven, onthulden de twee bedrijven een uitgebreide samenwerking die klanten zou helpen bij het implementeren van bedrijfstransformaties, het migreren van systemen naar de cloud en het versterken van hun bestaande bedrijfssystemen met de kunstmatige intelligentie en machine learning-mogelijkheden van Google Cloud.

Met deze samenwerking zal Google Cloud fungeren als partner voor de RISE with SAP-service, een mix van bestaande SAP-resources die gericht zijn op het ondersteunen van cloudmigraties met business-transformation-as-a-service. Google Cloud zal ook de thuisbasis zijn van verschillende belangrijke SAP-services en -producten, waaronder de SAP Analytics Cloud en SAP Data Warehouse Cloud-oplossingen binnen SAP Business Technology Platform (SAP BTP).

Als zodanig biedt de samenwerking organisaties een manier om SAP-oplossingen, SAP BTP en Google Cloud te integreren met AI, ML en analyse terwijl ze werken aan het transformeren van hun bedrijven in de cloud, volgens Thomas Saueressig, lid van de Raad van Bestuur van SAP SE en verantwoordelijk voor SAP Product Engineering.